Metodisk tilgang
Med udgangspunkt i min pædagogiske udannelse og efterfølgende en diplomuddannelse i vejledning og supervision er min metodebaggrund med afsæt i den neuroaffektive forståelse af hjernens udvikling hvor jeg primært har hevet viden ind fra Susan Hart og Knud Hellborne. Med afsæt i den systemiske og den Narrative metode arbejder jeg ud fra en positiv og løsningsfokuseret tilgang. For tiden er jeg optaget af den mentaliseringsbaserede tilgang i arbejdet med familier. Jeg ser ikke at kun en metode er vejen frem, men at man bør tage de redskaber fra de forskellige metoder der gør at arbejdet med individet giver mening og giver mulighed for en positiv udviklingen.
Min erfaring inden for området rummer:
Min erfaring inden for området rummer:
- Sociapædagog på en af Sølagers sikrede afdelinger (Buen),
- Sociapædagog Sølagers Projekt afdeling.
- Sociapædagog i Helsingør kommune på en lokal døgninstitution
- Kontakterson i Københavns kommune
- Familiebehandler i Hillerød kommune.
- Anbringelseskonsulent/
Familieplejekonsulent i Halsnæs Kommune.
- Familiebehandler i Høje-Taastrup kommune
- Familieplejekonsulent i Roskilde kommune
Som familievejleder er de primære opgaver samlet om pædagogisk vejledning, rådgivning og behandling. Ofte indebærer disse opgaver kontakt og samarbejde med andre fagpersoner og instanser samt inddragelse af familiens netværk, der har betydning for familiens forandringsproces og trivsel. Problematikkerne er mangeartede og kan fx handle om skilsmisse, psykisk sygdom, konflikter, skolevægring eller stor generel mistrivsel, og der arbejdes med familier før, under og efter anbringelser.
Familievejlederne varetager også samværsopgaver for anbragte børn og deres familier.
Opgavernes karakter og kompleksitet kan variere meget, og spænder fra tidlig forebyggende til mere komplekse og intensive indsatser.
Derudover deltager familievejlederen i forskellige tværfaglige borgerrettede aktiviteter og projekter sammen med medarbejdere fra andre afdelinger i Børne- og Ungerådgivningscentret.